Klimatjek.

Forsikringsselskabet Codan har gjort op, at fire ud af fem danskere endnu ikke har investeret i tiltag for atsikre huset mod ekstremt vejr. Men fire ud af 10 boligejere er blevet mere villige til at foretage klimasikrendeinvesteringer, end de var for fem år siden.Det er baggrunden for, at miljøminister Ida Auken nu har samlet flere brancher og indgået en aftale om attilbyde danskerne et gratis vejledende klimatilpasningstjek af boligen. Tjekket er første skridt på vejen til at stoppe ubehagelige oversvømmelser.Det kan være rigtig svært at overskue, hvor man skal begynde, når man skal sikre sin bolig mod oversvømmelser. Heldigvis er der fagfolk, der har helt styr på, hvordan man undgår, at vandet vælter ind i huset. Jeg håber, at et gratis klimatilpasningstjek vil give flere boligejere mod på opgaven, siger miljøminister Ida Auken. 

Danske Anlægsgartnere, De Grønne Kloakentreprenører, Danske Kloakmestre, tilbyder et gratis klimatilpasningstjek. Ved klimatjekket gennemgår vi kloakplanen, samt efterser brønde, og tilhørende tilløb, for at se, om der kunne laves nogle evt. ændringer på disse områder, for at lede vandet andre veje, end ind i huset.

 

NB.! Spuling og TV inspektion af rørenes tilstand er ikke incl. Men kan selvfølgelig aftales særskilt for udførelse og prislag.

 

Boligejernes videns center BOLIUS Tilbyder en gennemgang af hjemmet fra kælder til kvist, som kan bestilles mod betaling.

 

Regningen er vokset.

 

De seneste år er regningen for skader efter skybrud og voldsomme regnvejr bare steget og steget. Fra en gennemsnitlig udbetaling på 18.000 kroner pr. anmeldt skade i 2009 til 30.000 kroner året efter til hele 67.000 kroner i 2011. Det viser tal fra Forsikring & Pension.

 

Skybrudsskaderne i 2011 udløste i alt erstatninger for 6,2 mia. kroner.

 

– Hvis jeg skulle vælge mellem at skovle vand ud af kælderen og rydde op i våde fotoalbums eller få et klimatilpasningstjek, ved jeg godt, hvad jeg ville vælge. Hvis man aktivt går ind og gør noget for at klimasikre sin bolig, har man samtidig noget at forhandle med forsikringsselskabet om, næste gang præmien skal fastsættes, siger Ida Auken.